Volk, wordt staat, en kom op straat! 11


OPINIE

‘Bij het coronaregime hoor je het klikken van de laarzen’

Jean-Marie Dedecker (LDD)

Jean-Marie Dedecker (LDD)

Voorzitter van LDD en lijstduwer op de N-VA-Kamerlijst in 2019

 

We zijn herleid tot proefdieren in het labo van de virologen, vindt Jean-Marie Dedecker.

Als viroloog Marc Van Ranst of epidemiologe Erika Vlieghe op de treurbuis komen, begint mijn hond te janken en mijn kat te spinnen, uit angst in quarantaine te moeten en een muilkorf om. Nauwelijks een derde van de bevolking kan het rigoureus ophokbeleid nog volgen. Zelfs de dieren krijgen een indigestie van de mediatieke overkill en de gietijzeren zelfgenoegzaamheid.

Voor de experts kleurt alles rood, van het klimaat tot de druktebarometer en van de coronacurve tot hun eigen politieke overtuiging. Rood geeft hen een warm risicoloos gevoel, want als je waarschuwt voor alles kun je je nooit vergissen. Masochisme als wetenschappelijk toetje, jonglerend met hoop en wanhoop, zwaaiend met dood en verderf, neus omhoog en vingertje in de lucht.

‘Sommigen lijken plezier te krijgen in hun macht om mensen op te hokken. De bunkervisie van de experts,’ zegt econoom Geert Noels. Ook Rik Torfs, gewezen rector van de KULeuven waar Van Ranst doceert, vindt dat onze BV-viroloog een extreme visie heeft op de samenleving, dat dit donkerrood politiek activisme stilaan gevolgen heeft voor de geloofwaardigheid van zijn wetenschappelijke opvattingen, en dat we ons daarom moeten afvragen wat de repercussies zijn van zijn strenge maatregelen. Als je als virogoeroe eind februari bijvoorbeeld zegt ‘dat mondmaskers geen zin hebben’ en een maand later het omgekeerde beweert en oplegt, lijd je toch zwaar aan het Pinokkiosyndroom.

Als de politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

Het onzingehalte kent geen grenzen. We mogen geen pint drinken aan de toog maar wel rollebollen in een parenclub. We mogen met 480 onder elkaars okselgeur in een stalen buis de wereld rond vliegen, maar we mogen maar met 50 op een rouwmaaltijd, met 20 in een gemeentelijke huwelijkszaal en met 10 op een communiefeest. We moeten een mondkapje aan op de fiets om ons te vergiftigen met onze eigen CO². We moeten zelf aan de muilkorf om fifi te laten luchten op de desolate zeedijk of in een verlaten park. Op café of restaurant mogen de mondmaskers af als je neer zit, in de schoolklas moeten de kinderen de kapjes aanhouden als magisch instrument dat alle kwaad moet bezweren. Onderwijsvakbonden gijzelen onze kinderen met pestgedrag in een bubbel van leerachterstand.

Bij het coronaregime hoor je het klikken van de laarzen.

De sanitaire logica verdringt het gezond verstand. Symboolpolitiek en een chaotische mallemolen van tegenstrijdige en absurde maatregelen, waarvan sommige – volgens epidemioloog Luc Bonneux – even nuttig zijn als look hangen tegen vampiers.

Ze ondermijnen stilaan het geloof in de ontsporende rechtstaat die mensen broodrooft en zich handhaaft met exorbitante boetes en onzinnig politiegeweld. Bij het coronaregime hoor je het klikken van de laarzen. We zijn echter een leibandvolkje dat gedwee de regeltjeskermis opvolgt omdat alles overgoten wordt met een moreel sausje, want wie de richtlijnen niet rigoureus opvolgt is asociaal, niet solidair en immoreel. Het gaat niet meer over wetenschap maar over moraliteit, wat stilaan leidt tot polarisatie tussen mensen met smetvrees en coronasceptici. Maar wie alles verbiedt, verbiedt niets.

Topdokter Alex Mottrie (De Tijd, 22 augustus): ‘We spreken van een nieuwe coronapiek met 500 besmettingen per dag. Maar hoeveel ziekenhuisopnames zijn er? En hoeveel doden? Zeven per dag? Dat heb je met griep ook hoor.’ Jean-Luc Gala, specialist infectieziekten en hoofd van universitair Saint-Luc pleit voor verfijnde lokale maatregelen en noemt de mondmaskerplicht en kleine bubbels onzin. Academici als Gala en Yves Coppieters, epidemioloog aan de ULB worden echter met de dwangbuis afgevoerd. De wetenschapper vindt dat we best een mondmasker mogen dragen maar niet voortdurend, enkel in risicosituaties, en op plaatsen waar weinig ventilatie is of waar te veel volk samenkomt. C’est tout. In goed verluchte ruimtes moet je geen masker dragen. (De Morgen, 20 augustus)

Het Zweeds model (1,7 miljoen kinderen hebben geen schooldag moeten missen en niemand overleed) bewijst zijn gelijk, maar dit past niet bij het stockholmsyndroom van de experten in de GEES en de Nationale Veiligheidsjunta. Zij hebben immers altijd gelijk: als het aantal besmettingen afneemt hebben hun regels hun nut bewezen, als de besmettingshaard toeneemt hebben wij hun instructies niet goed opgevolgd. Door hun beleid zijn we met 10.000 coronadoden onbetwist wereldkampioen geworden in het aantal overlijdens per aantal inwoners. We betreuren 862 overlijdens per miljoen inwoners, 752 meer dan Duitsland, 322 meer dan Brazilië, 328 meer dan de VS en 276 meer dan Italië. Beschamend. Alles was chaos: van de mondmaskerade, de aankoop van testkits, het misdadig woonzorgbeleid, de contact tracing tot de persconferenties. Maar kritische stemmen worden gemuilkorfd, en journalisten zijn eerder emotionele groupies dan objectieve verslaggevers. Drama verkoopt.

Door hun beleid ging onze economie op slot, dreigt er een extra 5 procent van de bevolking onder de armoedegrens te zakken waardoor de levensverwachting van zo’n 500.000 mensen met tien jaar daalt. Dit is 5 miljoen verloren jaren in vergelijking met 50.000 indien die 10.000 coronadoden nog 5 jaar zouden geleefd hebben. Twee derden stierven dan nog in woonzorgcentra, waar de gemiddelde levensverwachting amper anderhalf jaar is en geen 5.

Van het begin van de epidemie tot 28 augustus stierven volgens Sciensano in ons land 42 mensen aan covid-19 in de leeftijdscategorie 0 tot 45 jaar, en 515 in de categorie 45-65 jaar (en de meesten dan nog met onderliggende ziektesymptomen). Op 11.597.626 Belgen is dit respectievelijk 0,00036214 procent en 0,0044405 procent van de bevolking. Voor de twee categorieën samen, zijnde zowat de voltallige actieve werkende bevolking die onze economie doet draaien, komt een risico op overlijden dus neer op 0,0048027 procent. Op 13 augustus werden 42 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 30 ontslagen, en er lagen in totaal 309 mensen in onze hospitalen waarvan 74 op intensieve zorgen. Dat is 95 procent minder dan op de twee pieken in april met resp. 5.759 ziekenhuispatiënten en 1.285 op intensieve. ‘Er is nooit zoveel geld geïnvesteerd om zo’n beperkt aantal levens te redden,’ betogen een 40-tal geneeskundige en economische experten in een Open brief. De coronapsychose en de ontsmettingswoede ondermijnen ons lichamelijk, sociaal en economisch immuunsysteem. Het virus is een blijver, het is tijd dat we rationeel bepalen welke prijs we willen betalen.

De necropolitiek van onze bange politici met een apocalyptische kijk op alle uitdagingen in de samenleving, van de klimaatverandering tot de pestpandemie, richt onze samenleving ten gronde. De vier Vlaamse partijen die bij de vorige verkiezingen een pak rammel kregen, zijn ondertussen bezig hun eigen doodstrijd te rekken op de tonen van Vivaldi. Volk, wordt staat, en kom op straat! ‘Blind belief in authority is the greatest enemy of truth‘, zei Albert Einstein. Een wijs man.

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 gedachten over “Volk, wordt staat, en kom op straat!

 • Luc

  Ik had willen zeggen “ik denk “ maar het is ik ben zeker we moeten het plaatje Corona en virologen opzij schuiven (en deze laatste al zo snel mogelijk opsluiten) en weer naar het totaal plaatje kijken waar ook de media een onderdeel is de sturing achter de politiekers die nog steeds achtereen postje aan het lopen zijn wat er straks niet meer is als ze niet wakker worden ,het zijn de wereld wijde gevolgen die we zien ,afbraak van ons sociale leven,onze sociale vreugde ,onze tienduizenden bedrijven die op de rand staan er af te vallen met daarna nog eens honderd duizenden werklozen die allemaal straks in een rijtje moeten staan voor een aalmoes komende uit een giga lening van 1,8triljard (opgebouwd uit ons eigen belastingsgeld waar we dan opnieuw interesten op mogen betalen en voor zo lang we zullen “mogen” leven Afhankelijk waneer je de euthanasie spuit in ontvangst mag nemen , dit zal in volledige onderdrukking zijn ( wat we al goed leren in België,we lopen al echt aan de leiband )
  Dit word duidelijk wereldwijd op dezelfde doorzichtige manier gestuurd, uw aankopen zijn reeds volledig onder controle alsook uw doen en laten en dat door een groepje van slecht 40 personen die nu al reeds de wereld bezitten enkel onze persoonlijkheid hadden ze nog niet alles wat nu gebeurt hebben ze reeds 100 jaar voorbereid , de laatste tactieken hebben ze een kleine tien jaar in het brouwsel en in oktober heeft het geheime kliekje effe de start knop ingedrukt en tot hier is ze het goed gelukt, maar er is hoop Berlijn is gisteren vredig met liefde overspoeld door wel 5miljoen mensen aangestuurd door dokters voor vrijheid en vrede alsook een speciale gast JF Kennedy jr voorzitter voor het wereld kinderwelzijn , Merkel heeft all haar militaire macht proberen te verhinderen dat de miljoenen mensen samen geraakte dit verhinderde niet dat Berlijn overspoeld geraakte,zonder enige slag of stoot geen enkele ruit is gesneuveld of vernield het waren mensen voor vrede en vrijheid democratie…
  Op het zelfde moment liep in Londen een gelijke democratie demonstratie met eveneens miljoenen mensen in hartje Londen de straten waren vol kleur van hoop , laten we het Virus gewoon vergeten we leven al heel ons leven met virussen,bacteriën en parasieten,
  Als je geboren word hebben we direct een contact dat we ooit moeten sterven,dus laten we de tijd benutten dit zeker niet te doen door ons te laten onderdrukken!
  Best is dat we onze aandacht zetten op de PARASIETEN,deze die ons nu vol valse informatie geven via de vergiftigde media inpersen wereldwijde indoctrinatie noemt dat , zo vlug iedereen zich daar bewust van word zullen de parasieten wel van ons afvallen
  Geef de mensen een hand op straat rijk uw hand uit aan bekende wat je vroeger ook deed het gebaar zal velen wakker maken alhoewel het moeilijk is een bedrogen mens te overtuigen dat hij bedrogen is !
  Maar vriendelijke gebaren zullen straks weer wel varen !!

 • Hilde

  Dankjewel voor dit mooie artikel, eindelijk toch iemand die het voor de bevolking opneemt (hoewel de meesten nog niet doorhebben dat ze in gevaar zijn).

 • Monique Sprangers

  Aanvankelijk ook bang geweest voor een virus, maar een masker in open lucht deed me inzien dat er iets niet klopte. Dit is een schandalige criminele manier om de overbevolking in te dijken. Iedereen aan de top is schuldig aan een overmaat van doden ten gevolge van overdreven en onzinnige maatregelen die onze maatschappij en ons sociaal leven ontwricht hebben. Wij zijn allemaal een half jaar van ons leven kwijt en onze gezondheid is erop achteruitgegaan. Pesterijen op alle fronten, testen waarmee eender wat kan bewezen worden, ouderen die in eenzame opsluiting gestorven zijn van verdriet en zelfs van honger en dorst. Bij het weinige contact dat wij hadden vernamen wij stukje bij beetje de ware aard van dit zogenaamde killer virus : niet het virus maar de virologen en de politici zijn genadeloos. Mogelijk uit onwetendheid en angst om fouten te maken. Hoe dan ook, het is hoog tijd om te stoppen met ons depressief te maken met meerdere keren per dag een optelsom van besmettingen, zieken, hospitaal opnames, intensive care, en overlijdens. Terwijl logisch denken volstaat om door te hebben dat besmet niet hetzelfde is als ziek, zeker indien het testmateriaal niet geschikt is voor dit virus. Of is het dan toch waar dat dit allemaal dient om ons in ’t najaar in volledige lockdown te dwingen zodat wij uitgeput zullen instemmen met een onbetrouwbaar vaccin, om weer als mensen te mogen leven ? Weet dan dan velen van ons zich niet zullen laten vaccineren, niet voor de gewone griep en nog minder voor nummer 19 want wij beseffen ook wel dat nummer 20 op komst is. Wij zullen ons gezond voeden zodat onze immuniteit gesterkt is. Een schande dat daaromtrent nooit raadgevingen kwamen, noch van de media, noch van de regering. Wij zullen ons geld besteden aan voedsel ipv aan big pharma. Wij beseffen nu ook hoe teer ons sociaal weefsel is en hoe gemakkelijk de macht alle warmte en vriendschap kan afbouwen. Vooral met het argument plicht en beschermen zijn de braafste in onze samenleving bedrogen en bewerkt om elkaar te wantrouwen en af te stoten. Maar ondertussen weten we beter en samen zijn we sterk. En wij zullen stemmen voor wie voor ons strijdt en niet voor al diegenen die hun energie besteden aan onderlinge strijd.

 • alain

  ze moeten nog meer naar Tovenaar Van Ranst luisteren. Die vent raaskalt altijd maar verder en elke nieuwsuitzending hangen de mensen aan zijn lippen. De ware daders van de pandemie , de Chinezen, gaan nog altijd ongestraft en worden in veel landen als gulle gevers gezien omdat ze mondmaskers leverden. Maar Van Ranst, als extreem linkse rakker, zul je geen kwaad woord over de Chinese Communistische staat horen zeggen. Laat ons niet vergeten dat er in België ook 6000 mensen per jaar sterven aan de gewone griep ! Laat de Chinezen opdraaien voor het leed, 50 % invoerrecht op elk product uit China

 • Giacamoto

  Goed gesproken.
  Zou ook België heeft smeergeld hebben aangenomen van de WHO, zoals Loekasjenko verklapte op 21 juli.. met als voorwaarde dat ze het scenario van Italië zouden volgen?
  Dan is België wel het beste jongetje van de klas gebleken.
  Hoe strenger de lockdown, hoe meer doden – dat zeggen de cijfers.
  Maar onze liegende politici en viroleugjes beweren glashard het tegenovergestelde…
  Meneer Dedecker, ga door met uw mening te verkondigen en mensen zachtjes wakker te wiegen.

  • LUC

   smeergeld? Via de normale gang van zaken word ons tropisch instituut door de staat in leven gehouden, maar ze zijn niet verlegen om giften te ontvangen. Zo staat al jaren in de boekhouding van de Gates en Melinda Foundation dat ze jaarlijks miljoenen storten naar dat instituut. Soms voor een vertaling, soms voor gewoon steun. Miljoenen dollars …
   Gouverneur Berx is daar directeur van. De bende Van ranst zit daar gewoon mee aan tafel en via zijn labootjes worden ook miljoenen aangereikt door Gates. Is gewoon online te lezen.
   Het is er deze mensen hebben geen greintje respect voor u voor niemand ,
   Ik heb me er zo boos in gemaakt vanaf dag één toen de beelden van China met die honderden graafmachines die een hospitaal gingen bouwen Mision impossible was een betere farce.
   De tijd dat ik me daar nog boos in maak is voorbij.
   Heel de media zit mee in het spelletje ,de regeringen en natuurlijk big Pharma daar zijn nu al miljarden naar gestort van ons zuur verdiende centen ,wat daar nog van gaat overschieten binnenkort weet ik ook niet want natuurlijk zitten de banken ook mee in de molen maar vergeet nooit wij zijn met veel MENSEN tegenover die kleine criminele bende het enige wat we moeten doen is het niet accepteren en niet met een duimpje maar met op straat te komen !!
   De waarheid zal boven komen en ze zullen er niet mee wegkomen
   De media heeft elke samenkomst als ze er al over gemeld hebben afgedaan als een paar corona gekken waren aan het betogen ,wel als er in Brussel 10 duizend stonden zegden ze honderd gekken in Berlijn stonden er volgens de media 17000 nu dat waren er 1,3 miljoen zaterdag jl zelfs nog meer Berlijn was zwart en dan moet je nog weten dat alles van buiten af geblokkeerd werd door leger en politie. op de beelden media zie je dan in de honderd mensen
   We worden al jaren bedrogen met leugens ,het enige wat er gebeurd is dat we dictatoriaal ingebonden worden onze economie afgenomen en straks een vaccinatie waar we niet gelukkig van zullen worden
   Woorden uit het imf “de mensen worden te oud daar moet dringend iets aan gedaan worden ”
   Misschien dienen die vaccins daarvoor
   Geloof me het is niet om u een gelukkig leven tot honderd jaar te bezorgen hoor
   Op een reclame spot werd er zelfs is gezegd dit vaccin zorgt er voor dat je nooit nog ziek kan worden
   Waarschijnlijk zullen we daar te vlug voor sterven ,hahahha
   Geen vergif in ons lichaam !!!!!

 • Tom Suetens

  Je hebt 100% gelijk Jean Marie maar een volk komt niet in opstand uit zichzelf tenzij het in een hoek wordt gedreven zoals een rat (hier zijn we nog niet en dan is het spijtig genoeg eigenlijk te laat) OF een leider uit ons opstaat. Ik denk dat de meeste nuchtere mensen wel begrepen hebben dat uit deze vicieuze cirkel van democratisch profitariaat en zelfbehoud van onze politici geen uitweg is tenzij een volksopstand. Tabula rasa en Gezond verstand met regelgeving aangepast aan de huidige toestand niet met wetten en regels uit de 19e eeuw met zoveel boetseerwerk dat het lachwekkend wordt. Ook waarden en normen en de handhaving hiervoor moet aangepast worden aan de nieuwe realiteit. Iemand met andere waarden die niets te verliezen heeft en geen enkel respect voor huidige ordehandhaving zal andere kadrering nodig hebben. Zowel politiek, sociaal als naar veiligheid toe moet het radicaal anders en dit werkt NOOIT in het ziek verdeeld systeem waar we nu in zitten. Wat er tegenwoordig gebeurt heeft niets meer met een democratie te maken maar eerder een parlementaire dictatuur van onbekwamen die alles gebruiken om zichzelf te beschermen, te verrijken en goed te praten. Heb nooit met een betoging meegedaan maar als dit een sterke omkadering krijgt ben ik direkt van de partij, en niet om winkeliers hun ruiten uit te gooien maar als het gaat om de regering op te sluiten ben ik erbij!

  • Luc

   He Tom, J.M. is inderdaad de enige heb hem ook is een brief geschreven om te zeggen dat er zo 100 on de regering moesten zitten!
   Grootste probleem is de media indoctrinatie die al jaren aan de gang is en de doorsnee mens zelfs niet meer geloofd wat jij allemaal zou willen vertellen de mensen zijn letterlijk zin coma!
   Heb in Brussel gestaan (ben zelf een beetje richting fin carrière aan het kijken alhoewel ik er niks meer op hoop) onder de financiën toren met viruswaanzin daar werd met ons voeten gespeeld en om de half uur moesten de mensen gaan wandelen anders werd de boel opgeruimd
   Ik weet niet of je Berlijn gevolgd hebt, daar had ook zelf graag bij geweest het werd life uitgezonden en men is enkele keren van kanaal moeten veranderen enkele malen kreeg ik zelfs in beeld those contents are forbidden !kwartiertje later draaide de boel weer
   De EU doet er alles aan opdat we mekaar niet kunnen bemoedigen!
   En doet elke bijeenkomst af als een paar gekkies die corona angst hebben complot denkers, wij kunnen niet anders natuurlijk zij die het zien zijn wakker!!!! En moeten we schieten op de virologen…? Waarom niet hé … maar ze zijn slechts het begin en een tool van de grote reset, sociale afbraak economische afbraak morele afbraak en langzaam aan zitten we straks in die hoek maar dan al zo diep dat we niet meer recht kunnen het is zoals J.M. zegt, we moeten asap op straat!!
   En niet met tienduizend maar met minstens een half miljoen op dezelfde dag.
   Zolang we er over schrijven gebeurd er echt niets hoor.
   Hoe krijgen we die mensen bijeen?? Het gaat enorm moeilijk zijn daar lig ik al maanden van wakker!!!