Genoeg! De tijd is NU 7


De tijd is NU – Toon je verzet en kom op straat!

Ieder heeft nu lang genoeg gepalaverd, lang genoeg afgewacht, lang genoeg nutteloze vragen gesteld over de toekomst, lang genoeg beklag gedaan over beleid en gevolg. De tijd om onze angsten te trotseren, om van laag- naar volhartig te handelen is NU!

Spreidt dit woord en kom op straat: De tijd is NU! Toon je verzet en kom op straat! Toeter, roep, bel, klingel, scandeer. Gebruik vlaggen, vaandels, leesborden, slogans en voor mijn part uwe middelvinger.

#StopDeVod
#FokDeKlok
#StopLockdown
#StopHetFuckingGepamper
#SmijtDiePrutsersBuiten
#OpenDieKroeg

Angst – Het gevoel is echt, de reden een leugen.

Het vergt heel wat lef om je angsten te trotseren en voor je rechten op te komen terwijl je onderdrukt wordt door angst.
Het maakt daarbij niets uit of deze angst je werd aangepraat of door je eigen brein werd verzonnen. Een bewust risico is het maken van de keuze om waarachtig te handelen, ongeacht wat dit kosten/vergen kan.
Aan de andere zijde van elk bewust risico ligt het besef dat we nooit iets te vrezen hadden.
Hiervoor dien je wel gewillig al je angsten onder ogen te zien.

Voor de minder dappere toetsenbord helden die toch graag hun oprecht toontje van verzet veilig in praktijk willen brengen kunnen dit doen via deze link: Klachtenformulier bij een inbreuk op de EU-wetgeving – Europese Commissie (europa.eu)

Maak hier massaal gebruik van. Dien uw klacht in en spreidt dit verder.

België – In verzet

Besef dat geen van de beleidvoerders het gezag heeft. Daarom kunnen ze enkel met macht en machtsmiddelen prutsen. Vraag hen niet om de verlossing, zij hebben dat gezag niet. Vraag hen niet om versoepelingen, zij hebben dat gezag niet.
Stop met zagen en toon je verzet, want jij hebt het gezag!

We zijn nu één jaar verder en hebben dit lang genoeg getolereerd. We hebben laf en gemakzuchtig afgewacht of er toch enige versoepeling of bevrijding ging komen. En we zijn enkel uitgelachen, belachelijk gemaakt, beschimpt, vernederd en genegeerd. En nu, laf of niet laf, bang of niet bang, lui of niet lui, relativerend of niet relativerend, nu is het tijd om openlijk je verzet te tonen. Wij zijn de massa, stop met wachten.

We zijn ruim voldoende geïnformeerd. Meer theorieën, filmpjes of uitleg hebben we niet meer nodig. Voel in je eigen hart wat waar is en en kom daar luid, openlijk en onmiskenbaar mee naar buiten. Deze regering hebben wij niet gekozen, degenen die wel verkozen hebben ons in de steek gelaten en geen van hen is bekwaam. Het gezag ligt bij het volk, jij hebt het gezag.

WIJ ZIJN HET GEZAG


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Genoeg! De tijd is NU

 • Boudewijn Magnus

  Ik ben het hier volmondig mee eens. Het heeft al veel te lang geduurd. Het is tijd dat wij vanuit gezag gaan handelen, in plaats van al een maar te reageren. Gedaan met zeuren zou ik zeggen, handelen. Hoe, door te doen wat je denkt dat goed voor jou en de wereld is. De maatregelen niet meer volgen, burgerlijke ongehoorzaamheid dus. De politiek draait dan wel bij. Dat merk je nu al, alhoewel ze nu meteen toch nog 2 maanden geduld bij hopen te kopen. 15 maart de terrasjes open, 1 april de ganse horeca, 15 april de cultuur en evenementensector lijkt mij een prima schema. Laat ons doen zoals de cultuursector doet: zeggen we gaan 15 april open. Als je dat doet vanuit authenticiteit dan straal je gezag uit, gezag dat macht overschaduwt. De politiek zal dan gauw eieren voor haar geld kiezen.

  • Spirit

   Ik vind het allemaal heel mooi wat jij schrijft ,maar laat dan zien da jij hetzelf ook doet of hoe ga je dit allemaal aan pakken ?want durf voor te wedden dan bijna niemand dit allemaal alleen ga doen . Bang voor boetes,enzoverder . Grotendeel is bang om het materieel te verliezen terwijl ze eigenlijk hun materieel al aan verliezen zijn . Als ni iedeereen samen spant zie ik da ni beteren .ik hoop dat jij met iets afkomt. Tekst neerzetten is 1 ding maar het doen is 2 .

   • Dennis Bericht auteur

    Ben jij anders dan hoe je overkomt?
    Want het schrijfsel van jou komt nogal laag, ongemanierd en respectloos over.

    Of je mooi vindt wat hier geschreven wordt of niet is irrelevant. We zijn niet onder de indruk van dat soort complimentjes. Meestal is dat toch maar valse schijn om andere onzin achteraan te koppelen.

    Niemand hier hoeft aan jou iets te laten zien noch uit te leggen.
    Wanneer je van ons hulp of ondersteuning wenst, adresseer en benader ons dan eerst met gepast respect, en wij zien dan wel waar en hoe we kunnen bijstaan of steun bieden.

  • Spirit

   Jij spreekt toch ook da iedereen moet stoppen met zagen en dat we laf hebben afgewacht is dat dan niet respectloos na mensen toe die dat niet hebben gedaan ?

   • Dennis Bericht auteur

    Nee ik schrijf en spreek zo niet naar iedereen, maar ik begrijp dat je dat zo kunt opnemen.

    Alle teksten die hier geschreven worden zijn gericht naar wie het schoentje past en niet aan alle anderen.
    Wat ik schrijf en spreek is een provocatie en provocerend bedoeld naar de mensen die laf en gemakzuchtig afwachten. Dat zegt verder niets over de mensen die reeds in het veld hun woord en beweging demonstreren.

    Verder, ook al was het wel respectloos van mijn zijde uit, dan is dat nog steeds geen excuus om dat gedrag te spiegelen. Want dat maakt jou of de anderen geen haar beter.

    Wees een voorbeeld van wat jij denkt dat het moet zijn of hou afstand.