Geen enkel mens heeft enige autoriteit over jou


Geen enkel mens heeft enige autoriteit over jou.

Je leven is van jou en van jou alleen.

Geen strenge voorwaarden, dreigementen, leugens, fronsende gezichten of mensen met hun geïrriteerde manier van doen kan jou van deze vrijheid beroven.

Dit betekent dat als we het leven niet volledig op onze eigen voorwaarden leven – als er iemand in ons leven is die ons domineert – dat niet is omdat het leven die persoon een oneerlijk voordeel of macht over ons heeft gegeven.
Het simpele feit is dat we onze ware vrijheid in het leven hebben weggegeven, een vergeten waarheid die ons nu oproept om ons eraan te herinneren dat onze Echtheid niet door iets of iemand kan worden gedomineerd. Ieder van ons heeft het recht en de mogelijkheid om een volledig onafhankelijk en vrij mens te zijn. Waarheid verklaart dat er niets echts tussen jou en dit nobele leven staat, en nodigt je uit om het echte plezier van het leven op je eigen voorwaarden te herwinnen.

Volg deze uitleg zorgvuldig want het zal je weer op weg helpen om je eigen leven te leiden.

Je hebt altijd geloofd dat hoe beter mensen over je denken, hoe beter je over jezelf kunt voelen.
Misschien heb je echter nooit echt overwogen dat het tegenovergestelde van deze overtuiging even en ongelukkig waar moet zijn. En dat is:
“hoe minder je door anderen wordt goedgekeurd, hoe meer eenzaam en onzeker jij je voelt.”

Dit besef helpt om te begrijpen waarom je denkt dat je mensen moet behagen en volgzaam gehoorzamen, en ook waarom je een hekel hebt aan degenen waarvan jij denkt dat jij ze moet behagen of gehoorzamen.
Goedkeuring krijgen of goedgekeurd worden door anderen is een vreemd soort levensondersteunend systeem geworden waarin je, na er een leven lang van afhankelijk te zijn geweest, onbewust gelooft dat er geen leven mogelijk is zonder iemand die jou of jouw keuzes goedkeurt. Precies het tegenovergestelde is waar. Hoe meer je van anderen afhankelijk bent om jouw waarheid aan jezelf te bevestigen, hoe minder je een echt eigen leven hebt.

De belangrijkste reden waarom ons leven zo vaak in de handen van anderen terechtkomt,

is niet doordat zij superieur zijn of dat de wereld te sterk voor ons is. Maar doordat we de onzekerheid en eenzaamheid niet onder ogen willen zien omdat we denken te zwak te zijn om deze te verdragen. We zijn verraden door een geloof in onze eigen zwakheid. Dit is de echte oorzaak van al onze verkeerde keuzes, handelingen en relaties in het leven.


De bewuste weigering om mee te gaan met je zwakheid of geloof daarin, is wat uiteindelijk echt innerlijk vertrouwen oplevert. Deze nieuwe kracht wordt geleidelijk de hoeksteen van het leven dat je altijd al hebt gewild.
Als je midden in deze strijd blijft staan, je draagt ​​wat je moet dragen door te weigeren je te onderwerpen aan negatieve, zelfverraadende en leugenachtige invloeden – dan zal je de hoogste goedkeuring leren kennen die het leven kan toekennen: de werkelijkheid zelf zal jou goedkeuren.

En als dat gebeurt, zullen al je worstelingen tot het verleden behoren. Je zult eigenaar zijn van jezelf. Niemand om je heen zal vermoeden dat je in een nieuw soort heldere innerlijke wereld leeft – een wereld die altijd aan jouw voorwaarden voldoet omdat jouw voorwaarden en de voorwaarden van deze gelukkige nieuwe binnenwereld nooit met elkaar in conflict zijn. Jij hebt je eigen leven gewonnen.

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.