Door de strijd voor het gelijk, verliezen we elke waardigheid! 3


In deze wereld zijn de meningen niet alleen verdeeld, ze zijn vaak ronduit agressief.

Wat zegt dit?:
De agent heeft gelijk, de skater heeft gelijk, de politiek heeft gelijk, de viroloog heeft gelijk, de W.H.O. heeft gelijk, de verklikkende medemens heeft gelijk, de verklikte medemens heeft gelijk
Vs.
De agent is verkeerd, de skater is verkeerd, de politiek is verkeerd, de viroloog is verkeerd, de W.H.O. is verkeerd, de verklikkende medemens is verkeerd, de verklikte medemens is verkeerd

Hier kan ik geen mening meer vormen die beide kampen kan verenigen zonder de ene of de andere verkeerd te maken of ongelijk te geven. Hier kan ik geen mening vormen zonder zelf mee in deze oorlog betrokken te geraken.

Ik weet zelfs niet meer wat er nog gedaan, gezegd of gedeeld kan worden om het besef van al deze vijandigheid onmiskenbaar helder te krijgen tot men gaat inzien dat dit nooit kan leiden naar warm menselijk gedrag, vriendschap, erkenning, respect, waardigheid, eerlijkheid, integriteit noch waar het mij om te doen is:

VRIJHEID.

Ik voel me niet meer vrij om te winkelen tenzij ik meedoe met maatregelen die aantoonbaar erger zijn dan de kwaal waar ze voor in het leven zijn geroepen.
Ik voel me niet meer vrij om ongemaskerd op straat te lopen zonder iemand tegen te komen die het op zich heeft genomen om het agentje, rechtertje, schoolmeestertje of -jufje uit te hangen.

Kinderen spelen in hun jonge jaren alle rollen die hen past, moederke en vaderke, schoolmeesterke of -juffrouw, doktertje, … noem maar op.

Wat ik allemaal lees op twitter, facebook, krant, …; wat ik allemaal hoor op radio, tv, podcast,… klinkt nog steeds alsof deze volwassenen nog steeds vast zitten in hun recht op kinderlijke, toendertijd onschuldige rollenspelen.

Maar wanneer volwassenen agentje spelen zonder echt agent te zijn, of schooljufje, rechtertje, beul, … zonder echt benoemd te zijn in die functie, dan is dat niet meer onschuldig of onschadelijk.
Dan is dat schadelijk en maakt het ons niet mogelijk om als vrienden, broeders, zusters en respectvolle warmhartige mensen samen te leven.

Door de strijd voor het gelijk verliezen we elke waardigheid.

Door te blijven doorgaan in het verkeerd maken van onze medemens,
kritiek te rechtvaardigen,
straffen en andere maatregelen als hoogst noodzakelijk goed in een wet gieten om te kunnen domineren en overheersen;
en dit alles gelaten of gerechtvaardigd ondergaan en anderen dwingen dit ook zo te ondergaan,
verliezen we alle respect en liefde en vreet het aan onze geestige gezondheid en onze levensvreugde.

Ik geraak zelf vast in een web van oordelen en veroordelen, overheersen om niet overheerst te worden, afkeuren wat mij afkeurt, strijden om niet bestreden te worden, negeren om niet overspoeld te geraken door een golf van misselijkheid wanneer dingen gebeuren die niet overeenstemmen met wat ik waardig, belangrijk en noodzakelijk acht.

Door de verontwaardiging die ik ervaar bij het aanschouwen van het beeld dat men mij via mainsstream media geeft over mijn medemens en de huidige omstandigheden, kookt het kwaad bloed in mij tot een hoogtepunt en barst het uit zijn voegen. Ik ben prikkelbaar, oorlogszuchtig, zwaar veroordelend en tot strijd bereid.
De liefde, warmte, vriendschap en broederlijkheid in mijn hart geraakt overwoekerd door de boosheid en ik verlies het licht dat zin geeft aan mijn bestaan.

Ik wil geen handpop zijn van de woede, noch van de waanzin, verontwaardiging, teleurstelling of zinloosheid.
En toch blijft men mij bestoken met berichten die me tot het meest kwaadaardige drijven.
En ik, als mens onder de mensen, dien dit alles te handhaven, beheersen, controleren en kanaliseren.

Als mens onder de mensen kies ik op te staan tegen alles wat mij en mensen zoals ik tot waanzin, woede, onmacht en onwaarachtigheid dwingt.
Als mens onder de mensen roep ik GENOEG, het is ver genoeg gegaan en zal niet verder meer gaan.
Als mens onder de mensen verkies ik niet meer mee te doen aan de tweedracht die gezaaid wordt, de gerechtvaardigde onzin, de dictatoriale overheersing en het schaamteloos klikkend gedrag van mijn medemensen.

Wordt wakker. Zie onder ogen hoe fout dit alles aan het gaan is, hoeveel meer dit zal kosten dan het zal opleveren.
Hou hier onmiddellijk mee op!
Geef toe dat het te ver is gegaan en overroepen, dat de verkeerde mensen aan het woord zijn gelaten die een boodschap van angst en waanzin hebben verspreid, die overheersing verkopen in naam van veiligheid, solidariteit en gezondheid. Stop met ons mensen in de luren te leggen.

Wie goed wil doen op wereldschaal dient dat niet op dictatoriale wijze door onze strot te rammen, maar volledig in respect met de soevereiniteit, waardigheid en integriteit van elk mens.

Als mens onder de mensen neem ik hier openlijk mijn standpunt voor de vrijheid.
Ik verkies burgerlijke ongehoorzaamheid boven blindelingse, slaafse gehoorzaamheid.
Ik verkies ondanks ongemakkelijk gevoel, zware tegendruk, zware veroordelingen en het gezondheidsberovende effect dat dit op mijn gemoed heeft, de weg naar Vrijheid open te zetten, open te houden en in beweging te brengen.

Mijn voorkeur ligt bij maximale geweldloosheid naar best vermogen, wetende dat ik zeer snel tot woede ben aan te zetten. Meer dan eens heeft een medemens me via het provoceren van deze woede tot agressie trachtten aan te zetten, hier en daar heb ik dat moment ook verloren en ben ik agressief uit de hoek gekomen. Ik beschik over kwaad bloed en wens hierin niet meer uitgedaagd, geprikkeld noch veroordeeld te worden. Het behoort aan mij om dit ten goede in te zetten en dat is mijn keuze.

Broeders, zusters, mensen, stop de waanzin!
We hebben allemaal gelijk en niemand heeft gelijk.
Ongeacht wat hiervan waar is, niets ervan leidt naar kameraadschap, liefde, respect, gezondheid, waarachtigheid, vreugde of alles omvattende inspiratie en wijsheid.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Door de strijd voor het gelijk, verliezen we elke waardigheid!

  • Luc

    Prachtig geschreven ❤️ Het vertaald het werkelijke gevoel van de mensen die wakker zijn, politiekers die allemaal één kant opkijkend,die ons ten dienste moeten zijn die door ons betaald worden en niet een die ook maar een greintje respect toont, al was het maar door is één woord van hun burgers in vraag te stellen, en nee deze mensen zijn onmensen het zal weer heel lang duren eer de waarheid gezien word, de verfoeide media-ankers moesten zichzelf schamen aan deze nieuwe holocaust mee te werken…medeplichtigheid zal dat heten, even schaamteloos in de studio blijven de bevolking mee onderdrukken, kinderen van de duivel….
    Bloedrood van woede word ik als ze precies hun nieuwe leugens als voetbaluitslagen verkondigen gewoon ziekelijk blijven volharden in de boosheid, wat moet er van onze kinderen kleinkinderen, dergelijke toekomst wil niemand daarom zal ik ook blijven informeren mensen proberen wakker te maken alhoewel dat een loodzware opdracht is geworden, maar er is hoop er zijn steeds meer mensen die ontwaken en de waarheid mee verder verkondigen…..